Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

A place to post images and descriptions of your OutBack Power System

Moderators: OutBack Moderator Team, OutBack

Post Reply
Yoe
Forum Expert
Posts: 64
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:58 pm
My RE system: Flexpower One: VFXR3524, (2) FM80, MATE3s, FlexNetDC

REC310pv72 310 watt panels (4 strings @ 3 series, 2 strings per FM80)

Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by Yoe »

Could someone post a Setup Screenshot of their entire FP2 VFXR system please (found under the Setup tab found in web browser using IP).

I prefer to have a screenshot of the factory default of the FP2 VFXR3524A but any FP2 system will help me confirm some things.


Thanks!
Mike Curran
Forum Emperor
Posts: 2284
Joined: Sat Aug 28, 2004 6:28 pm
My RE system: Outback - Garage roof:
- 8 (2x4) Evergreen 180's into one FM80 (2007/2020 - replaced MX60)
- 6 (2×3) ALEO S79-300's into one FM80 (2017)
- 2 grid-tied VFXR3524A-01's series stacked, replaced GVFX's (2020)
- 12 Surrette/Rolls 2V x 1766Ah (2007)
- Hub10.3, Mate3s, FNDC, RTS. Tigo ES maximizers on each PV module.

Westinghouse Solar - Barn roof: (2012)
- 30 (2x15) 235W panels with Enphase M215 microinverters, grid-tied

Outback Skybox - Barn roof: (2019)
- 14 Talesun 275W in series (DC array input to SB inverter/charger)
- 3 SimpliPhi 3.8 batteries, 48V, 225Ah total
- AC coupled input from 14 Talesun 275W, Enphase M215 microinverters

All self-designed and self-installed
Location: Chagrin Falls, Ohio

Re: Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by Mike Curran »

I don't have an FP2 but I do have 2 stacked VFXR3524A-01s. Is this what you're looking for?
Screenshot_20210310-202432_Samsung Internet.jpg
https://smart.tigoenergy.com/p/pZXn7SZQyO45?date=2021-04-19
https://enlighten.enphaseenergy.com/public/systems/Hctc107221
Yoe
Forum Expert
Posts: 64
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:58 pm
My RE system: Flexpower One: VFXR3524, (2) FM80, MATE3s, FlexNetDC

REC310pv72 310 watt panels (4 strings @ 3 series, 2 strings per FM80)

Re: Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by Yoe »

I need an FP2 full factory default setup.

Thanks for trying.
raysun
Forum Emperor
Posts: 4624
Joined: Tue Jul 26, 2016 5:57 am
My RE system: Flexpower Two: (2) FXR3048A, (2) FM80, MATE3s, FlexNetDC
SimpliPhi 48-3.8 (6 @ 48v)
Outback IBR3 battery enclosure
REC Alpha 440W panels - 2 arrays: each of 4 strings of 2 in series
Honda EU7000is gas fuel generator

Re: Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by raysun »

Yoe wrote: Thu Mar 11, 2021 3:42 pm I need an FP2 full factory default setup.

Thanks for trying.
Many, like me, run an FP2, but I doubt any would be running a factory default profile. I know I'm certainly not.

What are you trying to determine?
Yoe
Forum Expert
Posts: 64
Joined: Sat Jan 26, 2019 7:58 pm
My RE system: Flexpower One: VFXR3524, (2) FM80, MATE3s, FlexNetDC

REC310pv72 310 watt panels (4 strings @ 3 series, 2 strings per FM80)

Re: Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by Yoe »

FP2 System defaults.
Would you mind screenshotting your setup and posting it here please.

Thanks!
JRHill
Forum Emperor
Posts: 1530
Joined: Thu Feb 17, 2011 11:12 am
My RE system: VFXR3648, FM80, 3k panels, Mate3s, FNDC, 4ea 3.8 PHIs. EU7000is AGS.
Location: PNW
Contact:

Re: Could someone post a Setup Screenshot of their FP2 VFXR system please.

Post by JRHill »

Just go to the Device Map in OpticsRE, Step through each device, each tab and each parameter. Most fields have the default listed.
Post Reply